Atofeel Cilt Bariyer Spreyi

Stok kodu: BP-7284-01

İçerisindeki hyalüronik asit, aminoasitler, vitaminler ve bitkisel ekstraktlar ile cilt bariyerini güçlendirmeye yardımcı olur. Cildi nemlendirir, canlı ve parlak bir görünüm sağlar.

429.90 

Güvenilir Ödeme

Ürün İçeriği

Aqua, Oryza Sativa Bran Water, Sodium Hyaluronate, Butylene Glycol, Panthenol, Glycerin, Niacinamide, Persea Gratissima Oil, Persea Gratissima Fruit Extract, Oryza Sativa Bran Oil, Camellia Sinensis Leaf Extract, Centella Asiatica Leaf Extract, Ginkgo Biloba Leaf Extract, Arnica Montana Flower Extract, Verbena Officinalis Flower Extract, Betula Alba Leaf Extract, Melia Azadirachta Flower Extract, Melia Azadirachta Leaf Extract, Ocimum Sanctum Leaf Extract, Elettaria Cardamomum Seed Extract, Phenoxyethanol, Hydroxyethylcellulose, Sodium Lactate, Sodium PCA, Lysine, Histidine, Arginine, Aspartic Acid, Threonine, Serine, Glutamic Acid, Proline, Glycine, Alanine, Valine, Isoleucine, Leucine, Tyrosine, Phenylalanine, Cysteine, Polysorbate 20, Xanthan Gum, Tetrasodium EDTA, Ethylhexylglycerin.

Aqua

Aqua muhtemelen kozmetik ürünlerde kullanılan en önemli bileşenlerden biridir. Dünya yüzeyinde doğal olarak oluşan kokusuz, tatsız, inorganik, şeffaf ve neredeyse renksiz bir maddedir. İçerik listesinin en üstünde Aqua görünüyorsa, bu neredeyse kesinlikle Aqua bileşeninin üründeki diğer bileşenlerden daha fazla miktarda mevcut olduğu anlamına gelir. Kategoriye göre Su, ürünün neredeyse %60-85'ini oluşturur. Hatta duş jeli, şampuan gibi durulanan ürünlerde bu oran %95'e kadar çıkabiliyor. Bununla birlikte, kalıp sabunlar ve bazı makyaj malzemeleri gibi bazı ürünler yalnızca Aqua bileşeninin izlerini içerir.

Oryza Sativa Bran Water

Oryza Sativa Kepek Suyu, Oryza sativa L., Poaceae pirinç kepeğinden elde edilen buhar damıtma ürününün sulu bir çözeltisidir.

Sodium Hyaluronate

Sodyum Hyaluronat, kişisel bakım ve kozmetik dünyasında yaygın olarak kullanılan nemlendirici bir bileşendir. Bu bileşen, suda çözünebilen ve nemlendirici görevi gören bir hyaluronik asit formudur. Sodyum Hyaluronat, cildi daha sağlıklı hale getirmek için yüz yıkama ürünleri, makyaj temizleyicileri ve serumlar gibi ürünlere eklenen lif veya krem ​​benzeri bir toz olarak karşımıza çıkar.

Butylene Glycol

Butilen glikol, kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde kullanılan en popüler bileşenlerden biridir. C4H10O2 kimyasal formülü ile renksiz ve viskozdur. Sıvı formda gelir ve formülasyonlarda nemlendirici, yumuşatıcı ve çözücü görevi görür. Butilen glikol, cildi ve saçları nemlendirmek, korumak ve yumuşatmak için mükemmel bir bileşendir. Ayrıca solvent görevi görür ve ürünlerin yapışmasını önler.

Panthenol

Pantenol, pantotenik asidin (B5 Vitamini) bir alkol analoğudur ve dolayısıyla B5'in bir provitaminidir. Oda sıcaklığında kokusuz, şeffaf, yüksek viskoziteli ve renksiz bir sıvıdır. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde nemlendirici ve nemlendirici olarak kullanılır. Pantenol losyonlarda, merhemlerde, burun spreylerinde, göz damlalarında, kontakt lens temizleme solüsyonlarında vb. bulunur. Pantenol iki enantiyomer halinde gelir: D ve L. Yalnızca D-pantenol (dekspantenol) biyolojik olarak aktiftir. Kozmetik kullanım için pantenol ya D formunda ya da D ve L'nin rasemik karışımı (DL-pantenol) halinde gelir.

Glycerin

Gliserin kozmetik endüstrisinde en sık kullanılan bileşenlerden biridir. Bunun nedeni etkinliği ve çok yönlülüğüdür. Gliserol olarak da bilinen Gliserin, toksik olmayan ve anti-alerjik kalan, kokusuz ve renksiz bir sıvıdır. Gliserin bir nemlendirici olduğundan kozmetik ürünlerle iyi çalışır, yani havadaki nemi ve cildin daha derin katmanlarını çeker, böylece onu mükemmel bir nemlendirici yapar.

Niacinamide

Popüler olarak güzellik bileşeni olarak bilinen Niacinamide (nikotinamid olarak da bilinir), B-3 vitamininin bir formudur ve cildi yalnızca çevresel hasarlardan korumakla kalmaz, aynı zamanda daha sağlıklı bir cilt için proteinlerin oluşturulmasına da yardımcı olur. Bu bileşenin sunduğu faydalar çok büyüktür ve cilt gençleştirme ve koruma konusunda buna güvenebilirsiniz.

Persea Gratissima Fruit Extract

Persea Gratissima Fruit Extract, avokado meyvesinin bir özütüdür.

Oryza Sativa Bran Oil

Pirinç, Oryza sativa L., Poaceae'nin özütüdür.

Camellia Sinensis Leaf Extract

Camellia sinensis yaprağı ekstresi, yaprak dökmeyen çalı Camellia sinensis'in yapraklarından elde edilen bir ekstrakttır. Bu çalının yapraklarından ve yaprak tomurcuklarından beyaz çay, sarı çay, yeşil çay, oolong ve koyu çay gibi farklı türde ekstraktlar elde edilir. Camellia sinensis özü, antimikrobiyal, sıkılaştırıcı ve yumuşatıcı özellikler gibi çok sayıda avantaja sahiptir ve bu da onu çeşitli kozmetik ve kişisel bakım ürünlerine ideal bir katkı haline getirir.

Centella Asiatica Leaf Extract

Centella Asiatica Ekstraktı, Apiaceae bitkisi Centella Asiatica L'nin hidrokotil ekstraktıdır. Pentasiklik triterpenoidler gibi aktif bileşikleri nedeniyle ekstraktın, anti-foto-yaşlanma, yara ve yanıkların iyileşmesi, temizleme, cilt bakımı vb. gibi birçok yararlı etkisi vardır.

Ginkgo Biloba Leaf Extract

Ginkgo Biloba Yaprağı Ekstresi yaşlanma karşıtı ve cilt bakım maddesidir. Ginkgo biloba ağacının yapraklarından elde edilir ve potasyum sorbat ve sodyum benzoat ile muhafaza edilir. Antioksidan, yenileyici, lipolitik ve yeniden epitelize edici etkilere sahip olduğu iyi bilinen flavonoidler ve ginkgolitler (ginkgolitler A, B, C ve J) içerir. Oksidatif ajanlara karşı cilt ve saç bütünlüğünün korunmasına yönelik ürünler için idealdir. Ginkgo Biloba Yaprağı Ekstresi yaşlanma karşıtı, selülit önleyici, kırışıklık önleyici, tahriş önleyici ve cilt yenileyici ürünler için uygundur. Ayrıca saç rengi koruma ürünlerinde de kullanılır.

Arnica Montana Flower Extract

Arnika Montana Çiçek Özü, arnika bitkisinden elde edilen botanik bir içeriktir. Kozmetiklerde potansiyel cildi rahatlatıcı özellikleri nedeniyle kullanıldığında, anti-inflamatuar etkilere sahip olduğuna inanılmaktadır. Genellikle cilt bakım formülasyonlarında bulunan bu ekstraktın kızarıklığı ve tahrişi azaltmaya yardımcı olduğu öne sürülmektedir. Arnika Montana Çiçeği Ekstraktının doğal bileşiklerinin cildin iyileşmesini teşvik ettiği ve morlukları, kas ağrılarını ve küçük cilt tahrişlerini hedef alan ürünlerde onu popüler hale getirdiği düşünülmektedir. Arnica Montana Çiçek Ekstraktının görünümü tipik olarak sarı ila turuncu renk tonuna sahip bir sıvıdır. Kimyasal formülü C16H18O9'dur ve bitkiden elde edilen karmaşık bileşik karışımını yansıtır.

Verbena Officinalis Flower Extract

Verbena bitkisinin ve köklerinden elde edilen bir ekstrakttır.

Betula Alba Leaf Extract

Betula Alba Yaprağı Ekstresi, Huş ağacı yapraklarının bir ekstraktıdır.

Melia Azadirachta Flower Extract

Melia Azadirachta Yaprak Ekstresi, Neem Ağacının yapraklarının bir özütüdür.

Ocimum Sanctum Leaf Extract

Ocimum Sanctum Yaprak Ekstraktı, Ocimum sanctum yapraklarından elde edilen bir ekstrakttır.

Elettaria Cardamomum Seed Extract

Elettaria Cardamomum Çekirdeği Ekstresi, Kakule tohumlarından elde edilen bir ekstrakttır.

Phenoxyethanol

Fenoksietanol, genellikle kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde koruyucu olarak kullanılan yapışkan ve yağlı bir maddedir. Bu madde kimyasal anlamda glikol eter olarak bilinir ve aynı zamanda ışıkla veya havayla reaksiyona girmediği için çeşitli bileşenleri stabilize eden bir çözücüdür. Fenoksietanolün kimyasal formülü C8H10O2'dir. Aksi takdirde çok çabuk bozulabilecek ürünlerin üzerinde bakteri veya mantar tabakası oluşturarak raf ömrünü uzatır. Fenoksietanolü kozmetik endüstrisinde gerçekten popüler bir içerik haline getiren şey, çok hoş, hafif gül benzeri kokusudur. Güneş kremlerinden şampuanlara, maskaralardan saç spreylerine kadar hemen hemen her üründe bulunur.

Hydroxyethylcellulose

Hidroksietilselüloz, selülozdan türetilen bir jelleştirici ve koyulaştırıcı maddedir. Aynı zamanda reoloji değiştirici olarak da çalışır. Suda çözünme özelliğine sahip olduğu ve aynı zamanda sabun köpüğüne yapısal güç sağladığı için büyük kabarcıkların oluşumunda önemli bir bileşendir.

Sodium Lactate

Sodyum Laktat, kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde yaygın olarak kullanılan bir içeriktir. Şekerlerin fermantasyonundan elde edilen doğal bir asit olan laktik asidin sodyum tuzudur. Sodyum Laktat tipik olarak hafif bir kokuya sahip, berrak, renksiz bir sıvıdır ve cilt bakım ürünlerinde birçok işleve sahiptir. Nemlendirici görevi görür, ciltteki nemi çeker ve tutar, nemi teşvik eder ve kuruluğu önler. Ek olarak Sodyum Laktat, formülasyonların pH'ını stabilize etmeye ve ayarlamaya yardımcı olan bir pH düzenleyici olarak işlev görebilir. Sodyum Laktat'ın kimyasal formülü NaC3H5O3'tür.

Sodium PCA

Sodyum PCA, ciltte harikalar yarattığı için birçok cilt bakımı ve kozmetik ürününde temel bir bileşendir. Tuza benzeyen doğal bir maddedir. Sodyum PCA, nemi yüzeyin diğer katmanlarına çeken ve cildin ve saçın nemi tutmasına yardımcı olarak genç bir görünüm sağlayan bir nemlendiricidir. Sodyum PCA'nın tam formu sodyum pirolidon karboksilik asittir.

Histidine

Vücudun kendi başına üretemediği ancak düzenli çalışması için yeterli miktarda gerekli olan esansiyel bir amino asittir. Çoğu amino asitte olduğu gibi saçı ve cildi nemlendirici ve güçlendirici özelliklere sahiptir.

Arginine

Vücudumuzun ürettiği birçok esansiyel olmayan amino asitten biri. Saçları güçlendirir, nemlendirir ve nemlendirir. Bazı kaynaklar tarafından genellikle "yarı-temel" olarak anılır çünkü yalnızca yetişkinler onu sentezleyebilmektedir; bebekler henüz yetenekli değildir. Keratin (saçları oluşturan) ve kollajen (ciltte bulunur) proteinlerinde bulunur.

Aspartic Acid

Vücudun (yetişkin) kendi başına üretebildiği, yarı esansiyel olmayan bir amino asit; bebekler henüz yetenekli değildir. Birçok önemli vücut proteininin yapı taşıdır ve muazzam cilt ve saç bakım özelliklerine sahiptir.

Threonine

Vücudun kendi başına üretemediği ancak düzenli çalışması için gerekli olan esansiyel bir amino asittir. Saç ve cilt için kozmetik ürünlerde bakım ve nemlendirme kaynağı olarak kullanılır.

Serine

Vücudun kendi başına sentezleyebildiği, yarı esansiyel olmayan bir amino asit. Hem saça hem de cilde nem katma özelliğine sahiptir.

Glutamic Acid

Yetişkin vücudunun kendi başına üretebildiği, yarı esansiyel olmayan bir amino asit; bebekler bunu yapamazlar. Olağanüstü cilt nemlendirme özelliklerine sahiptir. Kozmetik ürünlerde çoğu zaman sentetiktir ancak doğal olarak da elde edilebilir. Bunun yanı sıra glutamik asit insanlarda değerli bir nörotransmitterdir.

Proline

Vücudun (yetişkinlerin) kendi başına üretebildiği, yarı esansiyel olmayan bir amino asit, bebeklerin henüz üretemediği bir amino asittir. Ciltteki kırışıklıkların azaltılmasına yardımcı olmak için diğer amino asitlerle birleştirildiğinde mükemmel antioksidan özelliklere sahiptir. Diğer birçok amino asit gibi cildi ve saçları nemlendirme özelliklerine de sahiptir.

Glycine

Glisin, vücudun kendi başına sentezlediği birçok yarı-esansiyel olmayan amino asitten biridir. Ciltte bulunan bir protein olan kolajenin bir bileşenidir. Cildi nemlendirir ve saçları güçlendirir.

Alanine

Cildi oluşturan protein olan matris polimer kolajenin bir parçasını oluşturan çok önemli bir amino asit. Kozmetik ürünlere eklenmesi, cildin nemlenmesine ve nemin dağılımına yardımcı olur. Alanin protein yapımında kullanılır.

Valine

Kendi başımıza sentezleyemediğimiz için vücuda alınması veya başka yollarla uygulanması gereken, esansiyel olmayan bir amino asit. Ayrıca varsa hasarlı yüzeyleri onararak saç tellerinin güçlenmesine yardımcı olur.

Isoleucine

Vücudun kendi başına üretemediği önemli bir amino asit. Muazzam cilt ve saç bakımının yanı sıra nemlendirici özelliklere de sahiptir.

Leucine

Bir amino asit. İnsanlarda (gıda yoluyla) bulunan dokuz temel amino asitten biridir.

Phenylalanine

Vücudun kendi başına sentezleyemediği önemli bir amino asit. Mükemmel saç ve cilt bakım özelliklerine ve ayrıca cilt yenileyici özelliklere sahiptir.

Cysteine

Vücudumuzun kendi kendine ürettiği, yarı esansiyel olmayan bir amino asit; bebekler henüz bunu üretememektedir. Saç proteini Keratin'in çok önemli bir bileşenidir ve onu saç ürünlerine dahil ederek daha kalın, daha güçlü saçların büyümesini destekleyebilir ve saçın kabarmasını ve uçup gitmesini en aza indirebilir.

Polysorbate 20

Emülgatör ve hafif bir temizleyici olarak kullanılır. Ayrıca diğer bileşenlerin çözünürlüğünü artırabilir ve onları daha az tahriş edici hale getirebilir. Toksik değildir ve genellikle hindistan cevizinden elde edilen laurik asitten elde edilir.

Xanthan Gum

Ürünleri koyulaştırmak ve ürün emülsiyonlarını stabilize etmek için kullanılan, yaygın olarak kullanılan doğal bir bileşen. Tipik olarak formüllerde %1'den az (genellikle %0,1-0,5) kullanılır.

Tetrasodium EDTA

Bir kenetleyici, yani üründeki mevcut metal iyonlarını nötralize ettiği anlamına gelir. Bu, üründe bulunabilecek minerallerin diğer bileşenlere bağlanmasını önler. Bu, ürünün daha uzun süre stabil kalmasına yardımcı olur. Benzer içerikli disodyum EDTA'nın pH değeri daha yüksek olduğundan biraz daha tahriş edici olabilir.

Ethylhexylglycerin

Saç ürünlerinde daha sert koruyucuların yerine koruyucu olarak kullanılabilen çok yönlü kimyasal bileşik. Koruyucu yeteneklerini arttırmak için genellikle fenoksietanol ile eşleştirilir. Ayrıca yüzey aktif madde olarak da kullanılır. Ancak hassas cilde sahip kişilerde düşük konsantrasyonlarda bile kontakt dermatite neden olabilir.

Ürün Faydaları

İçerisindeki hyalüronik asit, aminoasitler, vitaminler ve bitkisel ekstraktlar ile cilt bariyerini güçlendirmeye yardımcı olur. Cildi nemlendirir, canlı ve parlak bir görünüm sağlar.

Kullanım Şekli

Cildinizi temizledikten sonra gece rutininde; yeterli miktarda püskürtülerek dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulayınız. Gündüz uygulandığında güneş kremi ile kullanılmalıdır.

İlgili Yazılar

Müşteri Görüşleri

0 reviews
0
0
0
0
0

Değerlendirmeler

Clear filters

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“Atofeel Cilt Bariyer Spreyi” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir